Happy New Year

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2009-12-31 Klockan: 14:26:32

GOTT NYTT ÅR alla glada!

2009

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-31 Klockan: 12:35:25

Underbara 2009

Januari
Vår underbara lilla docka Olivia kom till oss på natten den 21 januari. Vägde 3260 gram och var 50 cm lång!



Februari
Vi lär känna Olivia mer och mer, hon är minsann en busfia som inte vill sova på natten eller på dagen om inte mamma och pappa är väldigt nära!



Mars
Olivia döps i Stenkyrka den 15 mars, namnet blir Astrid Olivia Karlsson ♥



April
Vi drar till fjällen och hälsar på Sis som är där och jobbar. Får fem underbara dagar med massa av sol och snö!



Maj
Olivia får en kusin, lilla Elin kommer till världen den 13 maj.



Juni
Midsommar! Sis kommer hem några dagar från Norge, vi shoppar, fikar och firar midsommar tillsammans med familj och vänner.



Juli
Semestern är i full gång och vi åker till Danmark över dagen med familjen. Olivia sitter upp alldeles själv! jag jobbar en vecka och tycker att det är toppen.



Augusti
Sommaren är här! Jag fyller 26 år och lilla Sis 20 år, pappa kläms in mellan våra födelsedagar och fyller 51 år.



September
Olivia är på sitt allra första barnkalas och den 15:e firar jag och Magnus bröllopsdag - 2 år ♥ Jag blir brunett!



Oktober
Olivia blir nio månader och kan så mycket själv, sitta, klappa händerna, säga mama och papa, skratta, gå om man håller henne i armarna. Sis kommer hem efter nästan ett år borta på jobb : ) (kortet är taget i slutet av september men jag tycker om det så det får gå i oktober ; ) )

November
Min "galna" bror fyller 30 år, bilvande pappa och tokigt förälskad i vackara Anna!



December
Min bror friar till Anna och vi väntar på bebis och bröllop 2010. Olivia firar sin första jul och är inte rädd för tomten alls! Julklappar får hon i mängder..

2009 var ett underbart år på många sätt men vi hade också några tuffa dagar och veckor när man inte visste varken ut eller in?! Jag är så tacksam för att vi har fått lilla Olivia till oss och att familj och vänner ställer upp i vått och torrt! Nu går vi mot 2010 och jag går tillbaka till jobbet om fem dagar, då tar Magnus över här hemma i två månader. I mars hoppas vi att Olivia har fått plats hos dagmamma så att vardagen och verkligheten kan börja igen ♥

Kavat

Direktlänk / Shopping / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-30 Klockan: 11:19:00


Klickade precis hem dessa vinterkängor till Olivia som hon ska ha när vi åker till Lindvallen om två veckor. Fick tipset av OneChicMama och butiken där de handlades hade dessutom 50 % rabatt! Hade inte köpt skor till Olivia om det inte hade varit rea, hon går inte än och det kommer nog att dröja..

Nu!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-30 Klockan: 11:16:28

..inte sen! Jag har länge funderat på att bli världsförälder hos UNICEF och har bestämt mig, vi har det så bra här hemma och om ynka 100 kronor i månaden kan hjälpa några/något barn att få det lite bättre så..kika gärna in hos Unicef och bli en världsförälder du också? Nu startar vi 2010 med något riktigt bra!

Idag tar vi dagen som den kommer, får se vad den har att bjuda på? Lite tvättning, städning och som vanligt lek och bus i massor!

Hoppas att ni får en fin dag!

Otur?

Direktlänk / Resor / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-28 Klockan: 20:12:47
Det ringde en tjej från Skistar förut och talade om att vår lägenhet vi bokad för vecka 2 var vattenskadad och att den inte gick att bo i! Vi fick först ett erbjudande om en betydligt mindre stuga med hyfsat läge men jag ville ha en större (med tanke på att vi är 6 stycken) och fick en superfin stuga..dock inte så bra läge som vi hade bokat.

Resultatet blev finare större stuga men sämre läge - men vi överlever nog det också!

Mys

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-28 Klockan: 20:09:20
Idag har vi bara tigit det lugnt och haft det supermysigt! På morgen åkte vi in till Stenungsund för att handla födelsedagspresent till min mormor som fyller år idag : ) När vi kom hem gick vi en promenad och eftermiddagen ägnades åt lek, lek och skratt!

 

Nu är vi precis hemkomna från kalas och har satt oss till ro i soffan för att kika på hockeymatchen som spelas på Ullevi..(notera färgerna på tornet jag och Olivia byggde..)!

Ha en skön kväll!

Annandagen

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-26 Klockan: 12:53:48
Magnus är ute och skottar snö, Olivia vilar och jag sitter här! Har kikat runt lite efter tavlor och inredning till Olivias rum som snart ska bli helt klart, en hylla från IKEA fattas, lite tavlor och förvaring till alla leksaker : ) Det blev en tavla från Bettina och fiina vimplar från Rice. Ska försöka att bli så gott som klar under nästa vecka?


Snart ska vi ut och åka pulka och senare blir det annandagsmiddag hos Magnus föräldrar!

Ha en underbar dag ♥

..ps..lilla busfian sov i eget rum från 19:30 till 08:10 inatt..ds..

Jul 2009

Direktlänk / Familj / Kommentarer (1)
Skrivet: 2009-12-25 Klockan: 20:43:38

 

 

 

XMAS

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-24 Klockan: 10:41:54

♥ En riktigt GOD JUL till er alla ♥

Dan före dan

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-23 Klockan: 08:51:34

Vilken natt jag och Olivia har haft! Hon somnade så gott vid sju igår kväll men vaknade till igen vid elva och somnade inte om..jag försökte att sjunga, lägga henne i vår säng men inget fungerade. Tillslut fick hon ligga i sin säng och jag satt på golvet och sjöng, efter en halvtimmes sång somnade hon. Vaknade igen vid fem och sedan vid halv sju..men nu är hon hur pigg som helst! Busfia ♥


Idag ska det pysslas, städas och göra köttbullar till imorgon. Hade tänkt att testa Jessicas grymma köttbullar från Pernillas Jul, låter supergoda!

Nu blir det frukost för mig och Olivia! Får se om Magnus kommer hem och gör oss sällskap? han har snöskottningen i ett område nära oss så hans arbetsdag började fyra imorse..

Kärlek

Direktlänk / Familj / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-21 Klockan: 16:06:14

Min underbara storebror och hans blivande fru Anna! De väntar sitt första barn i mars och är precis nyförlovade! Min bror friade efter konstens alla regler den 12/12 och nu väntar jag med spänning på fortsättningen..

Liten blir stor

Direktlänk / Olivia / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-21 Klockan: 16:02:59



Massor utav grattis till Olivias kompis Ella som fyller 1 år idag! Vi är precis hemkomna från kalaset och hade jättemysigt..tänk vad tiden går om exakt en månad är det Olivias tur att fylla år för första gången ♥

Julklapp

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-19 Klockan: 15:29:12
Ikväll blir det julklappsinslagning och julmys i massor! Funderade på att göra det imorgon när granen kommer in men det är skönt att ha det färdigt så att man kan lägga dem under granen direkt! I år får vi passa klapparna och kulorna för vi har en liten busfia precis börjat krypa ♥


Premiärtur

Direktlänk / Olivia / Kommentarer (1)
Skrivet: 2009-12-18 Klockan: 14:34:19
Hemma hos oss snöade det hela eftermiddagen och kvällen igår! Olivia fick en pulka av sin pappa tidigare i veckan så idag innan vi åkte till affären testade vi att åka lite..Olivia var lite skeptisk först men sen var det kul! Vi åkte inte så länge utan det får vänta tills det blir lite mer snö..

Endast tomten är vaken

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-18 Klockan: 14:23:25
Idag har vi haft fullt upp! Magnus föräldrar kommer och äter middag med oss ikväll så jag och Olivia har varit och handlat både mat och vin : )


Olivia har varit lite mer vaken på dagarna denna vecka och inte krävt två sovpass utan nöjt sig med ett, så även idag. Nu ligger hon oss sussar och den fina tomten hon fick av gammelfarfar (min farfar) står i fönstret och kikar på henne. Vi var och fikade med farfar och farmor igår och då fick Olivia denna tomte som farfar en gång hade vunnit! Den har nu en given plats i hennes fönster varje år - TACK FARFAR!




Nu ska här bakas Pernilla Walhgrens underbara pepparkakscheesecake, gjorde en annan variant förra året men hade tänkt att testa den som visades i hennes julprogram iår!

Ha en lovely fredag ♥

Äpple

Direktlänk / Olivia / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-18 Klockan: 14:22:40
Olivia älskar att få ett helt eget äpple som hon äter alldeles själv! Jag tycker att det är underbart att se henne sitta där och smaska och äta själv - lilla Olivia är stora tjejen nu!


Lilla Lördag

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-16 Klockan: 19:47:07
Vilket busväder det har varit idag, snö, kallt och massa blåst! Vi har gjort mycket "nyttigt" idag, postat alla julkort, vikt massa tvätt, fikat med Magnus syster E och hennes underbara barn, gjort lite julgodis och lekt i massor. Äntligen fick jag tag i dumlekola så nu står mina älskade Rocky Roads i kylen - mums!

Har även hunnit med att klicka hem en ny älskling till garderoben som en liten julklappa, välkommen tillbaka till jobbet present, vad det är får ni se när den kommer!

..Olivia har varit såå duktig och sovit hela natten i sin säng i sitt rum, jag har inte varit uppe en enda gång ♥..

Nu blir det glögg - LOVELY!

Måndagsmys

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-14 Klockan: 19:59:24



Idag har vi varit på lussefika hos Therse och Liam! Vi åt supergott julgodis, glögg och pepparkakor, medans Olivia, Liam, Ella och Ella lekte ♥ Vilken skillnad det är nu, alla närmar sig året och kryper, reser sig och har såå kul ihop..för snart ett års sedan åt de för att somna och vakna för att äta igen  ; )


Therese hade gjort Leilas goda Rocky Roads och jag hade tänkt att göra desamma ikväll, en favorit i repris från förra julen! ..men när jag kom till affären var ALL dumlekola slut, jag är nog inte ensam om att gilla detta! det får bli en tur till affären imorgon och hoppas på bättre tur!


Nu är det glöggmys och sista avsnittet av "Ullared"!

Lucia

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2009-12-13 Klockan: 19:19:56

Tredje advent och Lucia!

Idag har vi varit runt och lussat med Olivia. Vi började tidigt med lusse hos Magnus föräldrar tillsammans med Olivias kusiner, sen bar det av till Magnus mormor..Vi slutade tåget hemma hos mamma & pappa med en supergod middag! Nu sussar Olivia, trött efter allt åkande ♥ Imorgon blir det lussefika med föräldragruppen hemma hos Tess och Liam..ska bli såå mysigt!

 

 

Tråkigt..

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (2)
Skrivet: 2009-12-10 Klockan: 19:51:19
..sitter och läser mina dagliga bloggar och en av mina av mina favvosar har blivit lösenskyddad - trist men det är något som man får välja själv och jag har full respekt och förståelse för dem som gör det!  Jag får hitta en ny favvo att lägga till listan eller kanske minska ner antalet favvosar?

Kväll

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-10 Klockan: 19:48:42

Torsdag betyder oftast lång dag på jobbet för oss som jobbar på bank! Det har varit mycket att göra så kul har det varit trots den långa dagen!

Nu sitter jag här och väntar på sista avsnittet av Mammas pojkar som börjar strax : ) Magnus är på julbord, snuttan sover så det är bara jag och soffan - underbart!

/ Maria♥

Fler

Direktlänk / Olivia / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-08 Klockan: 19:58:14
TÄNDER! Olivia har fått en till tand så nu finns det sex små tänder som är bosatta i hennes mun!

Liseberg

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-06 Klockan: 20:33:04

Dagen har vi spenderat på Liseberg med min kära bror T och hans underbara sambo A ♥ Vi gick runt därinne och hade det supermysigt, drack varm choklad och åt en superstor kanelbulle, spelade lite (som vanligt ingen tur : () men såå kul! Vi gick en liten tur in i Tomtarnas värld med Olivia och hon tyckte det var kul att titta så länge jag hade henne i famnen ♥ Efter Liseberg åkte vi och köpte Thaimat som vi åt hos T och A - Tack för en supermysig dag!




                                   

 
                                     

Nu blir det till att ladda inför den kommande veckan som ska spenderas på JOBBET! KUL ; )

Molly

Direktlänk / Vill ha! / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-05 Klockan: 19:40:23

 

Är på jakt efter denna som en liten julklapp till mig själv! Den verkar vara slut överallt så jag får nöja mig med att titta på bilden : )

MAGI

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-04 Klockan: 21:49:12
Sitter och tittar på Idol - HEJA ERIK! Såå himla bra..

Härliga fredag!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-04 Klockan: 16:19:33
Vilken härlig dag! Jag har haft fullt upp hela dagen med massa små ärenden, Olivia har varit hos farmor så jag har gjort allt i lugn och ro ; ) Först var jag en sväng på jobbet och kikade så att jag kommer in i alla system eftersom jag ska jobba hela veckan, det tog över en timme och flera telefonsamtal men nu ska det fungera! Efter det åkte jag och köpte lite julklappar och presenter på Hem & Fritid (supermysig butik väl värd ett besök) så nu återstår det endast två klappar och några få födelsedagspresenter till Olivia. Klämde också in ett besök på blomsteraffären med en kruka som fanns tom i mitt fönster på jobbet så nu den fått lite växter! Phu..mycket text och kanske inte så roligt!

Ikväll blir det hemmagjord tända ljus, pizza, idol och massa mys ♥

Ha en underbar fredagskväll!

Det som inte får hända..

Direktlänk / Olivia / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-03 Klockan: 16:48:15
..HÄNDE! Olivia ramlade ur sängen när vi var hos Magnus syster förut. Vi hade kommit hem från lite julklappsshopping i Stenungsund och jag skulle lägga en trött Olivia i deras säng. Hon brukar INTE rulla men vi lade massa kuddar och filtar runt henne som en liten mur, när vi ska sätta oss hör vi bara en duns! På något sätt har hon lyckats hasa sig ner till fotändan på sängen och rullat utför..stackars stackars ♥ Hon slog sig inte så illa utan blev nog mest rädd, lite mys i mammas knä och lite gröt så var hon med igen! Nu ligger hon uppe och vilar lite i sin säng, där kommer hon ingenstans..?

Pågår

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-01 Klockan: 19:59:30

 

Lussebaket är igång, pepparkakshuset ligger på tork efter dekorationen och datorn är med! kan hända att jag får ringa mammsen och be henne om hjälp med att pussla ihop huset? Försöker även få tag på mer kakel till källaren..vi hade inte räknat riktigt rätt : )

Lussebak

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2009-12-01 Klockan: 19:59:29



Hade ställt in mig på ett stort lussebak idag, med lussebullar och pepparkakshus. Det fina vädret och ett besök på förmiddagen och jag ändrade mig! Det blev en lugn dag istället! Vi var och vaccinera oss igår, jag och Magnus, och idag har jag inte mått helt hundra. Armen värker, jag är hängig och har lite frossa..det är sådant man får ta : /

Imorgon blir det kyrkans hus på förmiddagen och lussebak efter det! (om det inte blir lika fint väder som idag vill säga)

Nu är det dags att krypa ner i soffan och koppla på Kanal 5..

/ Maria♥