Fredag & Valborg!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-30 Klockan: 20:08:02
Idag är det sista dagen i april!

Vi har haft en bra dag med kort arbetsdag, tidig hämtning hos dagmamman och handling.. När vi kom hem förut var det såå kul att vara med Olivia, det känns som denna vecka bara försvunnit och det enda vi gjort har varit att gå till jobbet, gått hem och sedan lagt oss! Nu ligger hon och sover sött och jag sitter här och har fredagsmys med Magnus, ett glas rött och lite ostkrokar - ibland får man unna sig och idag är det en bra dag för det!

Ha en superfin fredag!


Vardag!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-28 Klockan: 20:35:44
Nu har vardagen börjat igen! Jag är tillbaka på jobbet och Olivia är hos dagmamman, full fart : ) Första dagen är alltid lite sisådär när man har varit hemma en hel vecka men efter en dag är man inne i allt igen. Det är såå kul att jobba och jag älskar när det är mycket att göra, kul också när man har så underbara kollegor som jag har!

En liten bild från igår morse när vi gjorde oss iordning för dagen, mamma blåser håret och Olivia borstar tänderna och kollar på Händige Manny på TV..




Nu blir det fotboll, Barcelona-Inter!

VåR

Direktlänk / Vill ha! / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-26 Klockan: 20:27:40

             

Massa vårfint till önskelistan..

Torp

Direktlänk / Shopping / Kommentarer (2)
Skrivet: 2010-04-24 Klockan: 20:20:43

Jag, mamma och Sis har varit på Torp hela dagen idag! En härlig shoppingtur : ) Jag var ute efter en present till Magnus som fyller år imorgon och det är inte alltid lätt att hitta något till honom. Fick även med mig lite till Olivia i vanlig ordning, jag som bara skulle ha ett par mysbyxor till henne idag..


Fina mjukisbyxor i turkost från Lindex



Fiina skor från Pax



Tunika/klänning och ljusare jeansleggins från Lindex


 

Vilken kväll!

Direktlänk / Olivia / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-24 Klockan: 20:12:41
Vilken kväll vi hade igår..Olivias prickar på kroppen blev värre under gårdagen och fanns över hela magen, ryggen och ansiktet. Stora och helt flammiga, kilade gjorde de också! När vi skulle sätta oss för att äta middag bestämde jag mig för att ringa sjukvårdsupplysningen och tur var väl det. De sade åt oss att åka in till jourcentralen i Stenungsund eftersom de lät som en allergisk reaktion på penicillinet. Vi packade in oss i bilen och åket iväg med maten var på bordet!

När vi kom in var vi helt ensamma där så det gick fort och lätt! Fick en supertrevlig läkare som tig massa prover på Olivia och kollade även hennes öron och hals. Ingen öroninflammtion eller annan infektion men utslag av penicillinet så vi fick medicin mot utslagen och fick åka hem igen! Man kan undra vad läkaren på vårdcentralen såg eftersom han konstaterade öroninflammation?

Nu är hon i alla fall mycket bättre och utslagen har nästan försvunnit helt, snart är vår "gamla" glada spralliga Olivia tillbaka igen - frisk för ett bra tag framöver hoppas vi!

Öron..

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (2)
Skrivet: 2010-04-22 Klockan: 18:52:17

..inflammation var det Olivia har! Imorse hade jag tänkt att gå till jobbet men såg mer prickar på Olivias mage och febern var tillbaka. Ringde upp till vårdcentralen och fick en tid 11:30, vi fick vänta 40 minuter innan vi kom in och väl inne på ett rum satte Olivia igång att gallskrika, läkaren kom tillslut och konstaterade öroninflammation och virus (därav de röda prickarna). Nu är den pencilin som gäller i tio dagar och första dagen har inte varit helt enkel..hon nästan kräks när hon får det i sig : ( Nu sover hon i alla fall och jag hoppas både för hennes och för min skull att hon sover bra inatt ♥


Nu ska jag diska och sedan sätta mig i soffan och njuta av tystheten och en kopp kaffe!

Vad hände?

Direktlänk / Sport / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-21 Klockan: 19:10:26
Igår när jag var ute på min joggingrunda låste sig båda knäna? Jag hade kommit en bra bit på vägen och var nästan hemma igen när jag sakta ner lite och när jag skulle fortsätta gick det inte. Knäna har värkt mer eller mindre hela dagen och jag har svårt att gå i trappor..vad hände?

Piggare..

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-21 Klockan: 19:08:51
..idag har Olivia varit så mycket bättre! Febern har varit nästintill obefintlig men det har varit litegranna. Vi har busat, lekt och gosat hela dagen, och Sis var här och höll oss sällskap en stund också. Hade tänkt att gå till jobbet imorgon och låta Olivia vara själv med Sis : ) så hoppas jag att hon kan gå till dagmamman på fredag igen!


Inte alls kul..

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-20 Klockan: 18:27:46

..Olivia hade över 40 graders feber imorse och har varit såå trött och hängig hela dagen. Vi har haft besök av Sis hela dagen så det har stöttat upp både mig och Olivia. Vid lunch hade febern gått ner men nu är den tillbaka över 40 grader så hon och Magnus ligger på soffan och vilar ♥ Vet inte vad det är som är fel, hög feber och utslag liknande värmeutslag på fötter och ben (som dessutom kom innan febern)? Har det inte blivit bättre imorgon får jag ringa vårdcentralen och se om vi kan få komma in så någon kikar på henne!

Stackars söta lilla Olivisen ♥

Noll!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-20 Klockan: 18:22:14





För att sumera de senaste två veckorna på vågen så visade den idag varken minus eller plus. Fick ett bakslag för två veckor sedan och bestämde mig för att inte fokusera på vågen utan kämpa på ändå - och det gav resultat! Hade det varit som det var innan så hade jag gett upp och grävt ner mig i sötsaker, men icke!

Fick ett tips om att halvera portionerna och ta desto mer grönsaker, låter inte alls dumt : )

Nu ska jag ta tag i disken och sedan ge mig ute på en liten joggingrunda!

HeMMa!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-19 Klockan: 16:41:17



Kör fortare så du kommer hem snart! LÄnGTAR!

Sjukling

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-19 Klockan: 16:38:49

Olivia vaknade imorse och var kokhet! Hon har varit vaken mycket inatt men inte skrikig utan bara "pratat" och sedan somnat igen. Vi tog tempen och stackars liten, hade nästan 40 graders feber. Vi har hållt oss inne idag och det verkar bli så även imorgon..

Har hunnit fixa lite och till och med beställt en ny mobil. Mitt sim-kort fungerar inte och abonnemanget löper ut nu så jag fick gjort båda idag! Denna är på väg hem till mig, enkel men jag kräver inte mer av en mobil!





(Köpt hos 3 och bilden är lånad därifrån)

God Morgon

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-18 Klockan: 08:16:53

Vi vaknade tidigt idag..eller Olivia vaknade i alla fall : ) Nu är vi nere i köket och ska göra frukost medans Magnus ligger uppe och sover!


Olivia är lite rolig, hon går hos dagmamman i stort sett varje dag men här hemma står hon bara helt still. Inte ett enda steg har vi sett i helgen, men det kommer väl snart!


Ha en härlig söndag!

Vårnytt

Direktlänk / Shopping / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-17 Klockan: 22:32:43

Shoppade ny jacka och mössa till Olivia för ett tag sedan att ha nu i vår, jackan är verkligen superfin!


6 år!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-17 Klockan: 22:30:37



Det är inte bara A:s dag idag utan även Eriks! han fyller hela sex år idag men är i fjällen så det blir kalas så fort de kommer hem. Grattis till Olivias fina kusin!

17 april

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-17 Klockan: 22:25:50
Om bara två dagar kommer älskade Sis hem igen efter ett halvår uppe i Sälen ♥ Kommer bli såå kul att ha henne hemma för ett tag innan hon åker till Norge för att jobba där hela sommaren!

Har varit milt sagt trött och seg efter gårdagens kvällsaktivitet. Det var längesedan jag hade så kul och dansade så mycket. Festen var på Kajskjul 8, det var god mat, mängder med kollegor och ett rockigt band! Jag var hemma strax efter 01:00 och det var skönt att lägga sig och sova då!

Idag har vi varit på kalas till Anna som fyller 30 år idag! ..så det blev Göteborg idag igen.. : )



Rockigt

Direktlänk / Shopping / Kommentarer (2)
Skrivet: 2010-04-14 Klockan: 21:28:36

Så får det bli! Lite nya kläder inköpta till festen på fredag, aningen rockiga men fungerar bra till vardags också : ) Investerade även i ett par nya lacklegging, de andra är såå välanvända och ganska slitna.

Det var klädkod oömma kläder och dansskor? Hur tolkar man det? Man får dessutom en tröja att ha sig när man kommer dit, så har jag den nyinköpta tröjan över så syns även tröjan under tack vare alla "hål". Allt blir vad man gör det till! Vad tycker ni?

Desperate Housewifes

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (2)
Skrivet: 2010-04-13 Klockan: 20:54:21

Snart börjar det!

Sitter här och kikar runt lite för att få inspiration till fredagens fest. Temat är ROCK och vi blir allt som allt 450 personer, bara kollegor : ) Har tänkt att ha på mig någon fräck kjol eller kanske ska jag ta jeans? Sotig sminkning och lite ruffs i håret på det?

Har NI några tips så mottages de tacksamt!

Söndag

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-11 Klockan: 16:00:51
Sista dagen på denna veckan går mot sitt slut!

Idag har jag varit allmänt tjurig, vresig och inget har varit bra..jag är såå trött och skulle behöva vila en hel vecka för att orka ta tag i allt igen, ta tag i livet! Att vara småbarnsförälder är inte alltid lätt och på det ska man jobba, sköta allt hemma och vårda den relation man har med sin man (som alltid kommer i sista hand : ()

Vi har i alla fall varit ute på en promenad i det härliga vädret och fått i oss lite middag - inte illa! Nu ska jag duscha och njuta av sista lediga dagen. Jag är inte ledig imorgon som jag brukar vara på måndagar utan ska på "affärsdag" ner till Göteborg tillsammans med massa andra i region väst!


Ha en underbar söndag!

zzZzzZzzZ

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-11 Klockan: 15:55:52

Vi hade storebror T, hans vackra Anna och underbara Hjalmar här på lördasgmys igår kväll. Åt en supergod tacopaj (om jag får säga det själv?) och såg på film. Efter maten gick Magnus och satte sig i soffan där jag och Hjalmar satt och hade mys och i slutet av kvällen såg det ut såhär : )



 

Vintage Stories

Direktlänk / Shopping / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-11 Klockan: 15:51:08
Vi tog en sväng in till Stenungsund igår, mamma, jag och Olivia för att byta lite kläder som jag hade köpt till Olivia på Lindex. Gick in en sväng på Kappahl och blev såå förtjust i deras nya "Vintage Stories" med inspiration från 50-talet! Detta fick följa med hem och kommer användas flitigt på kommande dop och födelsedagskalas..

Fredagsfeeling

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-08 Klockan: 22:12:56

Torsdagen snart över och vi är ett steg närmare den efterlängtade helgen : )

Har precis kikat färdigt på lyxfällan och ska krypa ner i sängen så jag är pigg och utvilad imorgon. Lång dag på jobbet idag och när jag kom hem var det min tur att natta Olivia. Efter nattning och mys gick jag ut på en liten runda. Joggning varvat med powerwalk, konditionen är inte på topp så det får bli mer joggning och mindre promenad för varje gång som går!

Nu säger jag God Natt!

RäTT VäG

Direktlänk / Resor / Kommentarer (3)
Skrivet: 2010-04-06 Klockan: 21:22:27
minus idag med!

God Natt

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-06 Klockan: 21:21:35
Är helt slut efter en fartfylld dag på jobbet! Var så trött imorse när jag vaknade så hela dagen blev konstig..

Olivia har varit hos dagmamman och det hade faktiskt gått sådär idag. Hon hade varit trött, lite ledsen och allmänt gosig hela dagen. När vi kom hem såg jag att den andra kindtanden nere är på väg upp helt nu : (

Nu är det Desperate Housewifes och sen blir det sängen ♥

Annandagen

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-05 Klockan: 19:22:43
..den långa härliga helgen går mot sitt slut!

Idag har vi tagit dagen precis som den kommit. Vi hade en skön förmiddag och lät faktiskt Olivia sova inne eftersom både jag och Magnus var trötta. På eftermiddagen åkte vi till affären och fyllde på med de som fattades inför veckan, åt middag och gav oss ut på promenad. Nu sitter vi här och njuter av en kopp kaffe och lite kesella med hallon, och laddar inför nya veckan som redan är här!



Påskägg

Direktlänk / Olivia / Kommentarer (2)
Skrivet: 2010-04-03 Klockan: 12:29:26
Såhär glad blir man när man hittar ett ägg fullt med spännande saker, favoriten var inte den lilla kaninen av choklad utan dessa..


Glad Påsk!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-03 Klockan: 12:27:33

Välkommen fina vårväder! Vi är precis hemkommna efter en timslång promenad ute i det fina vädret, nu är vi redo för allt vad påskafton har att bjuda på : )





Hade för en gång skull med mig kameran när vi var ute så det blev en bild på Olivis och en på mama ♥

Långfredag

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-02 Klockan: 12:02:49

Nu har vi precis kommit in efter en promenad i det härliga men blåsiga vädret! Olivia ligger kvar ute och sover lite till i vagnen ♥ Vi började påskhelgen bra och tog sovmorgon hela familjen och gick inte upp förän 08:30, härligt! En härlig frukost och rullning av köttbullar efter det så gick jag och Olivia ut och Magnus åkte till kyrkan med sina föräldrar. Nu ska jag laga mat och sedan blir det till att förbereda för kalaset som ska vara här i eftermiddag!



Detta är en vanlig syn hemma hos oss numera, Olivia river ut något, sitter och leker lite, kryper sedan vidare till nästa sak för att riva ut mer..

HaPPy BirThDaY

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-02 Klockan: 09:41:23

Massor av GRATTIS till älskade lillebror M som blir 18 år idag!

Skärtorsdag

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-04-01 Klockan: 21:29:59
..trött efter dagens alla saker som bockats av från min lista (köttbullarna får dock vänta tills imorgon) så det blir nog God Natt alldeles strax! Tårtan blev superfin och jippie för mig som inte slickade på en enda sked eller i en enda skål. Återstår och ser om jag smakar en liten bit på lördag när den ska bjudas på? Glömde de fina kycklingarna i marsipan i kylskåpet på jobbet så det fick bli en liten skumkyckling istället : )



Nu blir det lyxfällan och det sista vinet om är kvar i glaset!

 

Halvdag

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-04-01 Klockan: 16:09:12
Vi har jobbat halvdag idag och stängt så tidigt som 13:00. Skönt på en torsdag när man annars jobbar till 18:30 : ) jag och Olivia åkte och handlade efter jobbet/dagmamman så nu ska här bakas påsktårta, stekas köttbullar till påsklunchen och lagas middagsmat!

Återkommer lite senare..