Litet blir stort!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-31 Klockan: 19:57:47

 

Allt stort börjar med något litet! Sedan årskiftet är jag världsförälder och ger 100 kronor till UNICEF varje månad. Pengarna dras utan att jag ens tänker på det. Min "lilla" hundralapp kan faktiskt göra skillnad och ju fler hundralappar det blir desto fler barn kan hjälpas ♥ Vad är en hundralapp idag för oss, två veckotidningar, två kilo godis eller kanske åtta flaskor Ramlösa..något man kanske kan vara utan?

Klicka in och läs mer hos Unicef!

Tisdag

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-30 Klockan: 20:37:13

Fullt upp på jobbet idag! Tur att vi jobbar en stund efter dörren har stängt så att man hinner ta tag i allt som läggs på skrivbordet under dagen : ) Hämtade Olivia hos dagmamman och det hade gått superbra idag också, såå kul att höra. Jag och Olivia åkte hem och busade, hon skulle ta mig jackan, ta på mig hennes skor och så skulle hon ha min scarf...man kan inte annat än att le när hon fixar och donar ♥

Det blir en tidig kväll för mig ikväll, måste få sova lite. Olivia hostar mycket på nätterna så det är en hel del vakentillfällen!

Så - God Natt!


ps..minus 0,4 idag..

HjALMaR

Direktlänk / Familj / Kommentarer (4)
Skrivet: 2010-03-28 Klockan: 19:55:30

Världens bästaste lilla Hjalmar ♥



..jag behöver verkligen gå till frisören..



Hjalmar med bästaste lillebror M..

Chokglad

Direktlänk / Olivia / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-28 Klockan: 19:52:32



Såhär glad blir man om man hittar choklad i mammas väska när mamma och pappa är i köket och inte ser ♥ Bilden blev inget vidare eftersom batterierna till kameran var slut och Olivia blev helt galen när vi tog chokladen ifrån henne, konstigt?

Risigt!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-28 Klockan: 19:49:30

Sommartid

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-28 Klockan: 10:13:30

Vaknade imorse och såg att klockan visade 8:15, helt underbart! Efter en stund kom jag på att vi hade faktiskt flyttat fram klockan inatt så den var "bara" 07:15. Känner mig fantastiskt pigg och glad idag trots att man har fått en timme mindre inatt.

Idag ska vi ut på en promenad i det trista vädret och leta efter lite påskris så att jag och Olivia kan pynta senare med fjädrar och små små kycklingar, eller var det tuppar? Annars blir det som en vanlig söndag med bus, lek och mys ♥


Imorgon funderar jag på att ta med Olivia på en tur till Torp, bror M fyller 18 år på fredag så present ska inhandlas! Vad önskar du dig M?


Ha en toppenhärlig dag!

Helt slut!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-27 Klockan: 19:40:18

Lördag kväll och jag är helt slut, känner mig nästan som man gör när man är på väg att bli sjuk : ( Fryser, har huvudvärk och är såå trött!

Idag har vi varit och köpt kakel och klinker till badrummet nere i källaren så äntligen är vi på gång. Det blir sista rummet som ska kaklas sedan är det bara inredning som fattas.. Olivia var och busade med mormor & morfar under tiden och när vi kom hem var bror T, hans A och underbart söta Hjalmar där, fick mysa lite med Hjalmar så nu hoppas jag att vi ses snart igen ♥

Hade tagit lite bilder men glömde kameran hos mamma & pappa så det får bli imorgon istället!


Ha en helt lovley kväll och glöm inte Earth Hour mellan 20.30-21.30!

ZzZzZz..

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-25 Klockan: 21:59:19

GOD NATT!


Våffeldagen

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (2)
Skrivet: 2010-03-25 Klockan: 21:20:04

Idag är det enda dagen på hela året som man får lov att äta våfflor ; ) Det blir inga våfflor för min del eftersom jag lovat mig själv att hålla mig borta från sötsaker och sött hela veckan. Jag är inte heller så förtjust i just våfflor så det är inga problem alls!

(Bild lånad från Arla)

Har ni ätit våfflor idag?

Vårshopping

Direktlänk / Shopping / Kommentarer (2)
Skrivet: 2010-03-24 Klockan: 20:57:27

Kiakde in på H&M:s webshop för ett tag sedan och det sa klick flera gånger så nu väntar jag med spänning på paketet : ) Fick inte tag på så många bilder men här kommer lite smakprov!
     

Bikinisarna som ligger i paketet är av samma modell fast i färgerna grönt och korall. Det ligger även två till Sis, når vi vårt delmål så är de våra!

Off to work

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (3)
Skrivet: 2010-03-24 Klockan: 07:21:56




Sitter vid datorn och äter frukost och ska strax ge mig av till jobbet! Idag kom jag ihåg att väga mig och sedan vi startade vår lilla resa har jag tappat 2,5 kilo : ) Sakta men säkert mot målet, nu när våren äntligen har kommit kan jag komma igång med motionen och ge mig ut för att gå och springa! Kan bara bli bättre!

-?

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-23 Klockan: 19:26:10
Glömde väga mig imorse så jag får göra det imorgon. Sis har varit superduktig och gått ner hela 2,9 kg sedan start! Rätta mig om jag har fel Memme?!

Håll tummarna för mig imorgon!

..btw..vi har en vecka med nolltolerans här hemma..inget godis eller sött alls..

Ullared

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-23 Klockan: 19:22:29

I fredags packade vi in oss i bilar och åkte till Ullared. Hela gänget med mammor från föräldragruppen, vi hade bokat stuga så det blev övernattning med massa vin, god mat, shopping och kul : )



   

Jippie

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-23 Klockan: 19:17:42
Det fungerar! Modemet kom igår och nu fungerar äntligen mitt Internet : ) Dagen idag har varit som vilken dag som helst, jag har jobbat och efter jobbet blev det bus och lek i massor. Olivia är hemma från dagmamman idag och troligtvis några dagar till, lilla snuttan har åkt på ögoninfektion. En liten kille hos dagmamman hade fått det i fredags och i söndags var det Olivias tur. Hon verkar ha fått en lindrigare variant så vi hoppas att det är över snart!

LivsTecken!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-22 Klockan: 17:10:43
Jippie, jag är här! Mitt modem fungerar inte än men nytt är på väg och väntas komma igång i nästa vecka : ) Sitter hos mamma och pappa och grejjar och passar på att skriva en rad eller två här!


Mer uppdatering kommer så fort jag får ordning på allt!

Så fin!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (3)
Skrivet: 2010-03-13 Klockan: 12:40:03

Ännu en feberfri morgon! Olivia har sovit såå bra inatt och vaknade inte förän 07:20, underbart ♥ Vi har haft en supermysig morgon med härlig frukost och massa mys. Olivia har börjat intressera sig mer och mer för mina halsband, diadem, smycken mm och idag ville hon ha halsbandet på sig - så söt så!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe med mamma och pappa, vi har precis varit ute på en lång promenad i solen så en kopp på det blir bra. Olivia och Magnus håller sig inne idag så vi får se vad vi hittar på senare : )

Ha en fin lördag!

TGIF

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-12 Klockan: 10:06:41
Sitter här och njuter av tystnaden med en stor kopp kaffe! Var tvungen att testa min webbkamera och resultatet blev bra, är lite blek men det kommer vårsolen att fixa : )



Olivia har sovit ganska bra inatt och imorse var febern äntligen borta! Tänkte ge mig ut på en promenad i den friska härliga luften om hon håller sig feberfri efter lunch.

Klockan är bara tio men jag har hunnit dammsuga, bädda sängarna, äta frukost, duscha och håller på att grädda frallor på degen som jag satte innan frukost - shit vad man hinner mycket när man står upp 06:30..har bestämt mig för att försöka möta dagen med ett leende och inte fokusera så mycket på att man är trött! Dusch och kaffe kan bota det mesta - och framför allt en supermysig Olivia!

Resan fortsätter..

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-11 Klockan: 10:40:28
..men det går inte så bra för min del! Har tappat lite motivation och målet känns långt borta, kan bero på att man är inne så mycket med Olivia? Det kan inte bli sämre nu i alla fall, det går bra med maten men var är träningen?

Såg att Sis hade skrivit om maten under dagen och jag gör något liknande, frukost - gröt eller yogurth med nötter, en smörgås, juice och kaffe - älskar verkligen frukost! mellanmål - frukt, lunch - oftast en sallad på jobbet, skippar brödet! middag - det jag lagar, mellanmål - frukt och kaffe och emellan slinker det ofta ner en kopp kaffe eller två! Har även en bestämd grej som jag gör titt som tätt - tar en liten bit mörk choklad till kaffet på kvällen, dels för att dämpa sötsuget men också för att det fungerar såå bra för mig, det blir en bit och inget mer bara jag vet att jag får ta den och inte känner dåligt samvete över det!


Det viktigaste är att jag hittar ett sätt som fungerar för mig och håller i längden : )

Kika gärna in hos Alexandra som också är på en liten "resa"!

Hemma

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-11 Klockan: 10:24:20
Andra dagen jag är hemma med Olivia idag, hon är tidvis bättre men feber går upp och ner som en jojjo. Snuvan och hostan sitter kvar och igår upptäckte jag inte bara en ny tand utan tre kindtänder är på väg! Förstår att det gör ont : ( bättre i och för sig för Olivia och för oss att ta tre på en gång..

Hade tänkt att lägga upp lite bilder men det fungerar inte så det får bli en annan gång!

Ha en toppentorsdag!

Trötter!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-09 Klockan: 20:39:29

..efter en hel dag i stan med massa föreläsningar och träffar med spännande människor. Har varit på en "kundtjänstdag" fylld med massa inspiration och tips att ta med sig till jobbet senare i veckan! Tog en snabb sväng in på H & M innan jag åkte hem och mitt huvud hängde nog inte riktigt med..upptäckte när jag kom hem att jag hade köpt en klänning till Olivia i storlek 122/128, skulle haft 86/92 : ) Trött?

Nu sitter jag här och väntar på att Desperate Housewifes ska börjar och hoppas på att huvudvärken ska försvinna! Imorgon blir det min allra första (men garanterat inte sista) VABdag..Olivia har fortfarande feber även om det går åt rätt håll!

Sjukling

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-08 Klockan: 11:53:20
Olivia hade feber igår kväll och det har fortsatt även idag! Hon är snuvig, hostar och är lite hängig : ( Kände i munnen på henne för att leta efter en ny tand och där fanns den, en kindtand som har börjat spricka igenom. Så vi håller oss inne idag och leker och myser i massor ♥

Jag är ledig på måndagar så jag var ändå hemma idag och imorgon får Magnus vara hemma, jag ska till stan hela dagen på roliga jobbgrejer!

God Morgon Söndag

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-07 Klockan: 09:57:15

Härliga söndag! Det är skönt att vakna varje söndag och vet att det inte är sista dagen innan jobbveckan utan att det finns en dag till att mysa på.


Olivia har sovit dåligt inatt också men imorse fick vi svar på vad det var som hade spökat - snuva och kanske en ny tand? Det är lite gnälligt, snuvigt och dregligt!

Vi ska snart ge oss ut på en promenad men först ska vi gå på nappjakt, alla Olivias nappar utom en stackare saknas! De försvinner så fort om man inte har koll och lägger dem i nappburken som man ska : )

Sol och kallt

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (1)
Skrivet: 2010-03-06 Klockan: 08:53:40

Strålande sol ute men när jag kikade på termometern imorse när jag vaknade visade den -15, inte behagligt! När ska den härliga vårvärmen komma?

Olivia har sovit dåligt inatt som de senaste nätterna. Hon vaknar och är jätteledsen, så fort vi går ut gråter hon! Tror att vi har varit uppe nästan åtta gånger inatt! Vaknade för dagen gjorde hon 05:45 så vi har varit uppe ett tag. Det är tur att det går över efter några dagar och allt blir som "normalt" igen.



Idag ska vi åka en sväng till Göksäter med Memme, Kenny, Mamma och Pappa också ska vi försöka hinna med att städa i källaren! Den börjar bli såå fin och nu är det badrummet som står på tur : )

Nu ska vi gå upp och väcka Magnus som har fått sovmorgon!

Ha en underbar lördag ♥

Fredagsmys

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-06 Klockan: 08:33:20

Vi hade Memme och Kenny här igår på lite fredagsmys. Vi åt lite god plockmat, frukt, parmaskinka, kyckling, kamben, räkor och mycket annat gott och hade såå kul! Det är inte så ofta man träffas eftersom Memme jobbar i Sälen och Kenny är i Avesta men det blir desto roligare när man träffas : ) Under kvällen fick blev vi även fastrar åt Tobias lilla son Hjalmar som kikade ut igår kväll ♥

PoJkE

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-05 Klockan: 22:53:02

Välkommen till världen lilla HJALMAR, Olivias kusin!



♥ Stort grattis till Tobias och Anna som fått en liten son ikväll ♥

Lev!

Direktlänk / Familj / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-04 Klockan: 20:19:38
Det är alltid jobbigt med begravningar, man är ledsen och tankarna bara flyger runt i huvudet. Jag har otroligt svårt att ta farväl när man står vid kistan, det blir för ledsamt att säga något och jag är helt övertygad att vi en dag kommer att ses igen! En människa lämnar oss och en annan kommer till oss..

♥ Livet är en gåva, det är bara du själv som kan påverka ditt eget liv, förvalta gåvan väl och lev livet ♥

Torsdag

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-04 Klockan: 09:10:45



Idag är vi lediga och ska på begravning om några timmar. Olivia är hos dagmamman, första riktiga dagen innan vi börjar i nästa vecka : ) Det har gått såå bra hela veckan så jag är övertygad att det gör så även idag! Hon trivs att vara bland de andra barnen och leka och busa ♥

Det blev en sen kväll igår med lite shopping, massa prat och god mat i trevliga vänners sällskap. Varför träffas man inte oftare?

Nu blir det frukost, ni får ha en underbar torsdag!

Bak

Direktlänk / Resor / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-02 Klockan: 20:39:40
Står här i köket och bakar brownies till tjejkvällen imorgon. Det kommer hit en tjej från Meandi och ska visa lite barnkläder och efter det blir det fika, prat och mys! Synd bara att jag inte hade karaktär nog att hålla mig ifrån att slicka skeden.. : P

Har varit såå duktig och hållt mig ifrån mycket sött men idag föll jag för frestelsen, inte så farligt men ändå! Sis och jag har nu hållt på en månad med " vår grej" och jag har blivit två kilo lättare, ett steg närmare målet. Vi följer inget program eller en strikt diet utan försöker att minska rejält på godis och bakverk, skippa kolhydrater vid lunchtillfället och bara ta en portion när vi äter lunch och middag. Mellanmålen består av kaffe, kaffe och frukt : ) Eftersom vi båda inte kan utesluta sött helt har vi en dag i veckan man får äta lite onyttigare på men jag har klarat mig undan (för det mesta) med en bit choklad eller två till kaffet..så jag är nöjd. Det viktigaste för oss är att hitta något som håller i längden och det tror jag inte att uteslutning av sött och gott gör, det fungerar bra för mig och det räcker för att jag ska vara nöjd!

Två små steg..

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (0)
Skrivet: 2010-03-02 Klockan: 20:31:56

..tog vår älskade lilla sessa idag! Jag och Magnus syster satt på golvet mitt emot varandra och Olivia skulle gå till Ulle och jag höll henne i ena handen, jag släppte och Olivia tog två steg alldeles själv ♥ sedan kom hon på sig själv och satte sig ner och kröp istället! Även om hon inte gick så tog hon två steg och det känns stort för oss!

 

En liten kik!

Direktlänk / Vardag / Kommentarer (5)
Skrivet: 2010-03-01 Klockan: 10:17:53

Sitter här och dricker kaffe och kikar på bloggar! Olivia har jag lämnat hos dagmamman i några timmar, vi får se hur det går men hon var så glad när jag gick och vinkade till och med när jag sa Hej Då! Hon ska hämtas 13.00 och så ska vi hålla på denna veckan för att köra igång på "riktigt" nästa vecka : )

Tänkte att ni kunde få kika in i Olivias rum som börjar närma sig färdigt, ska ha upp lite tavlor till och hennes namn i träbokstäver ovanför hyllan, annars är det färdigt!





Ha en underbar måndag!